Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si informácie o tom, ako používame cookies a ako ich môžete odmietnuť nastavením svojho prehliadača.

Stredná zdravotnícka škola - Egészségügyi Középiskola
Nové Zámky

15. marec

tiszteletĽudia maďarskej národnosti po celom svete si každoročne 15. marca pripomínajú udalosti revolúcie a boja za slobodu v rokoch 1848-49. Žiaci II. PSM triedy pripravili pre učiteľov, pracovníkov a žiakov našej školy kultúrny program v online priestore. Prostredníctvom prezentácie, rozprávania, prednesu ikonických básní a hudby sme spoločne mohli prejsť významnými medzníkmi revolúcie, uctiť si pamiatku marcovej mládeže a tiež si pripomenúť sled udalostí až do Világosu 13. augusta 1849.

Iskolánkban is megemlékeztünk az online térben a március 15-i nemzeti ünnepről. A II. PSM osztály tanulói méltó műsort készítettek az iskola magyar ajkú tanárainak, dolgozóinak és diákjainak. Az ünnepi megemlékezés keretében újra végigjárhattuk a márciusi forradalom helyszíneit, leróhattuk tiszteletünket a márciusi ifjak emléke előtt, meghallgathattuk a forradalom ikonikus verseit és a Tizenkét pontot, valamint a zene is segített megidézni a forradalom és szabadságharc szellemét. A műsor végén a résztvevők beírhatták nevüket vendégkönyvünkbe, vagy rövid üzenetet hagyhattak. Szép és méltó megemlékezés részesei lehettünk. Köszönjük a szereplőknek és a résztvevőknek.

FOTO

PaedDr. Katarína Lukácsová