Stredná zdravotnícka škola - Egészségügyi Középiskola Nové Zámky

RozluckaNajvzácnejšie v živote nie sú veci, ale prežité chvíle. Niektoré pretrvajú akoby večnosť, iné sú len krátke okamihy, ale rovnako významné. Všetky jednotlivé kúsky dotvárajú skladačku nášho života. Medzi najkrajšie časti tohto diela patria určite aj okamihy na strednej škole. Tá pred pár rokmi otvorila svoje brány našim štvrtákom a dala im možnosť stať sa súčasťou formovania, ktoré robí z ustráchaných žiakov vyspelých študentov.

15. mája 2023 sme sa s našimi štvrtákmi oficiálne rozlúčili na pôde školy. Počasie nám síce neprialo, ale nič nás neodradilo od toho, aby sme štvrtákom zaželali v tento ich krásny deň všetko len to najlepšie v ich ďalšom živote. Rozlúčka prebiehala v slávnostnej atmosfére, ktorú otvorili po hymne SR naše recitátorky - Natália Babicová z II. PSS a Bernadett Bencsik z II. PSM triedy. Po príhovore pani riaditeľky predniesli príhovory naši mladší žiaci- Csenge Sárközi a Kristína Majerčíková - a napokon sa prítomným prihovorili aj štvrtáci. Poslednou, nemenej dôležitou časťou rozlúčky boli nominácie najúspešnejších štvrtákov, z ktorých jeden získal ocenenie - Absolvent roka 2022/2023. Nominovaní boli: Monika Oršolíková, Erika Sojková, Evelyn Kováčiková, Katrin Klobučníková a Alexandra Kovácsová. Tento rok sa ABSOLVENTOM ROKA 2022/2023 stala Katrin Klobučníková zo IV. MPS triedy. Všetkým srdečne gratulujeme!

Celú rozlúčkovú slávnosť pevne držali vo svojich rukách moderátori: Ester Presburgerová (I. A), Eszter Trestyánszki (I. B) a Stanislav Végfalvi (I. C). Fantastický hudobný a spevácky výkon predviedli: Sabína Oršová (III. A), Ester Presburgerová (I. A), Veronika Šimunková (II. PSS), Sabina Michlianová (I. A), Bernadett Bencsik (II. PSM) a Katrin Klobučníková (IV. MPS).

Všetkým patrí veľké ĎAKUJEME!

Myslím si, že rozlúčka bola plná dojatia, spomienok, zamyslenia sa a možno uvedomenia si toho, že každý koniec je zároveň začiatkom niečoho nového. Štvrtákom sa pomaly končí jedna etapa ich študentského života, no zároveň sa otvárajú nové možnosti, nové príležitosti, nové skúsenosti. Veríme, že to, čo získali týmito štyrmi rokmi, vhodne využijú ďalej a že sa im bude dariť. Samozrejme, v prvom rade musia zvládnuť prvú skúšku dospelosti, ktorá ich v týchto dňoch čaká, a potom úspešne vkročiť do života dospelých.

Milí štvrtáci, milí maturanti, zo srdca Vám prajeme, aby ste úspešne túto skúšku zvládli, aby ste sa zodpovedne pripravili a svoje vedomosti aj využili, aby ste potom vykročili do života tou správnou nohou a aby ste boli na seba vždy právom hrdí.

Veľa šťastia!

FOTO

PaedDr. Monika Bednárová
koordinátorka školského parlamentu