Stredná zdravotnícka škola - Egészségügyi Középiskola Nové Zámky

V dňoch 25. – 27. 5. 2022 sa v experimentálnom študijnom odbore: podológ prakticky maturovalo a preverovali sa zručnosti dvadsiatich študentov odhodlaných dosiahnuť svoj cieľ – úspešne zvládnuť túto časť maturitnej skúšky. Praktické zručnosti študenti rozvíjali počas celej doby trvania experimentálneho študijného odboru. 

Skúška prebiehala v Centre medicinálnej pedikúry v Bratislave, našom zmluvnom pracovisku, a pozostávala z vylosovania si otázok, prevedenia zadaných praktických úloh na konkrétne vybraných klientoch, vypracovania a obhájenia záznamu o podologickom ošetrení pred skúšobnou komisiou. 

Ďakujem veľmi pekne za zvládnutie tejto časti maturitnej skúšky aj skúšobnej komisii, najmä predsedníčke prof. PhDr. Mgr. Monike Jankechovej, PhD., riaditeľke Sekcie vzdelávania a riadenia ľudských zdrojov v zdravotníctve MZ SR, pani riaditeľke RNDr. Darine Karvajovej, MPH. a pani zástupkyni PaedDr. Tímee Švecovej, ktoré dohliadali na nerušený priebeh maturitných skúšok. 

S potešením môžem konštatovať, že praktickú maturitnú skúšku zvládli všetci žiaci, ktorí teraz môžu pristúpiť k ústnej časti maturitnej skúšky, ktorou zavŕšia svoje dvojročné úsilie.

Želám Vám pri ústnej maturitnej skúške veľa šťastia!

FOTO

PhDr. Helena Szőkeová
garant študijného odboru 
pre SZŠ - EK Nové Zámky