Stredná zdravotnícka škola - Egészségügyi Középiskola Nové Zámky

Liga za duševné zdravie SR je neziskové občianske združenie, ktorého cieľom je aktívna podpora duševného zdravia, prevencia duševných porúch a snaha o zlepšenie podmienok starostlivosti o ľudí s duševnými poruchami. Celoslovenská zbierka Dni nezábudiek sa pre školy konala dňa 10. 10. 2024. Jej symbolom je kvet nezábudky, ktorý symbolizuje krehkosť ľudskej duše a jej zdravia.

Témou osvetovej kampane Ligy za duševné zdravie v roku 2024 je VZÁJOMNÁ PODPORA. Na zlepšovaní duševného zdravia by sa mal podieľať každý z nás. Liga teraz prináša nástroje, vďaka ktorým to je možné. Ak chceme na Slovensku v oblasti starostlivosti o duševné zdravie dosiahnuť skutočné zmeny k lepšiemu, musíme sa angažovať nielen ako jednotlivci, ale aj ako komunity a celá spoločnosť. Preto Liga vyvinula programy určené predovšetkým pre tých, ktorí nemajú formálne vzdelanie v oblasti duševného zdravia, ale chcú pomôcť: Kluby Nezábudka, Discovery College, dobrovoľnícky program Dobrá voľba, Koalícia školy za duševné zdravie, Koalícia zamestnávatelia za duševné zdravie, Prvá pomoc pre duševné zdravie a bezplatné online kurzy.

Viac o programoch nájdete na odkaze: https://dusevnezdravie.sk/zbierka-dni-nezabudiek/

Do zbierky sa zapojili žiaci: I. PSB - Bianka Recsková, Bianka Sláviková a Kristína Csehová, I. PSM Lara Szabó, II. PSS – Monika Bujdáková a II. MPS Lea Haľamová.

Všetkým zúčastneným žiakom ďakujem za aktívnu spoluprácu!

FOTO

PhDr. Helena Szőkeová, MPH