Stredná zdravotnícka škola - Egészségügyi Középiskola Nové Zámky

Družstvo 3. miestoDňa 25.5.2023 sa piati žiaci našej školy - Sabína Oršová III. A, Marko Vachulík II. PSS, Samuel Ficek II. PSS, Veronika Šimunková II. PSS a Márk Mészárós z II. PSM triedy, zúčastnili okresnej súťaže v poskytovaní prvej pomoci 2023 – v kategórii Družstiev prvej pomoci mládeže, ktorá sa konala na Gymnáziu v Nových Zámkoch.

Náš dozor a duchovná podpora na súťaži bola pani profesorka Holúbková. Na súťaž sme trénovali na našej škole formou simulačných situácii. Viktória Štefanková z III. A triedy, ktorá absolvovala medzinárodný kurz trenéra prvej pomoci, nás šikovne zaúčala a sprevádzala na tréningoch. Za prípravu ďakujeme aj pani profesorke Sebestyénovej, ktorá nás doposiaľ učila na krúžku Červeného kríža.

Na súťaži bolo 5 stanovíšť - simulačné situácie, predvádzanie KPR a posledné bolo zamerané na preverenie našich vedomostí o Červenom kríži. Situácie, ktorým sme čelili, boli praktické a naozaj by sme sa s nimi v živote mohli stretnúť. Ovládať prvú pomoc by mal vedieť každý. Umiestnili sme sa na  peknom 3. mieste.

Priebeh súťaže a aj prípravu sme si všetci užívali a naučili sme sa veľa nových vecí. Zapojenie sa do súťaže nás nielenže motivovalo zlepšiť sa v poskytovaní PRP, ale aj podnietilo k novým nápadom, ktoré chceme uplatniť na krúžku Červeného kríža, do ktorého sa môžu všetci zapojiť.

Foto

Sabína Oršová III. A