Stredná zdravotnícka škola - Egészségügyi Középiskola Nové Zámky

Tretí novembrový týždeň sa každoročne nesie v duchu boja proti drogám. V roku 2023 Európsky týždeň boja proti drogám prebiehal od 13. do 19. novembra. Hlavným zámerom aktivít bolo zdôrazňovanie prevencie v drogovej problematike, zvyšovanie povedomia a informovanosti o legálnych a nelegálnych drogách na našej škole.

Žiaci našej školy sa v novembri zapojili do XVI. ročníka súťaže organizovanej Nitrianskym samosprávnym krajom v spolupráci s MV SR zameraný na prevenciu kriminality a ostatných sociálno-patologických javov: „Nauč sa povedať nie – Plagát a príbeh roka 2024“.

SZŠ – EK NZ reprezentujú na súťaži diela nasledujúcich žiakov:

Őszi Réka, trieda: I. PSM, vlastný názov plagátu: „V zajatí fľaše“

Bai Zoé Kiara, trieda: I. PSM, vlastný názov plagátu: „Nasýtená prázdnota“

Ramóna Klimentová, trieda: II. B, vlastný názov plagátu: „V kruhu pokušenia“

Anastázia Bocková, trieda: II. C, Vlastný názov literárneho diela: „Hranice sily: učenie sa povedať nie“

Vyhodnotenie súťaže bude v decembri 2023, držíme palce všetkým našim šikovným žiakom. Ich diela si môžete pozrieť v galérii.

Foto

Okrem tejto súťaže sa na našej škole dňa 24.11.2023 organizovali preventívne aktivity, prednášky spojené s prezentáciou, videoprojekciou a formou živej diskusie medzi prednášateľmi a žiakmi zamerané na sprostredkovanie informácií o drogách a dôsledkoch ich zneužívania na telesné a psychické zdravie, ako aj na formovanie odmietavých postojov k užívaniu návykových látok atď. Na aktivitách a prednáškach počas celého dňa sa zúčastnili žiaci všetkých prvých ročníkov v celkovom počte 88 žiakov.

Ako hosť k nám na prednášky zavítal kpt. Mgr. Ferdinand Benkó, príslušník PZ SR a oboznámil žiakov o právnych následkoch užívania a prechovávania omamných látok.

Mgr. Silvia Benkó
koordinátorka soc.-patologických javov SZŠ-EK NZ